Kamppailulajit - Dynamis Martial Arts

Kamppailuharjoittelu

Kamppailulaji harjoittelu - Dynamis Martial Arts

Kamppailuharjoittelu on rentoa, hauskaa, turvallista ja hikistä kamppailutreeniä. Harjoittelijat ovat pääasiassa keski-ikäisiä miehiä, joilla osalla on aikaisempi pitkä kokemus jonkun kamppailulajin harjoittelusta, osalla taas ei ole mitään aiempaa kokemusta. Ideana on se, että harjoittelemme niin, että jokainen lähtee harjoituksista vähintään yhtä terveenä kuin sinne tuli (mielummin terveenpänä!). Näin ollen harjoittelemme kevyellä kontaktilla, mutta kuitenkin mahdollisimman funktionaalisesti. Tarkoitus on kehittää kamppailussa tarvittavia ominaisuuksia elävällä harjoittelulla eli progressiivisesti kasvavalla harjoituskumppanin antamalla vastustuksella. Harjoitus pyrkii kehittämään kehon lisäksi aivoja ja keskushermostoa eli reaktiokykyä, ajoitusta ja etäisyyden hallintaa sekä kamppailutekniikkaa ja -taktiikkaa.

Opettaessani painotan seuraavia asioita:
  1. Turvallinen ja terveellinen harjoittelu: tässä iässä ylimääräisiä vammoja on typerää saada harjoittelulla, ikä tuo niitä tullessaan ihan itsestään. Tavoitteena on harjoitella siten, että jokainen lähtee harjoituksista terveempänä kuin sinne tullessa.
  2. Rentous, hauskuus ja "pelaaminen" tekee harjoittelusta mukavaa ja samalla tehostaa oppimista.
  3. Aivojen käyttö oppimisprosessissa: kognitiivisen ja neurologisen vasteen aikaansaaminen eri harjoitteissa sekä mielikuvaharjoittelu nopeuttavat oppimista.
  4. Elävä harjoittelu: keskeinen harjoitusmuoto on "elävä harjoittelu"eli harjoittelumuoto, jossa harjoitusvastustaja antaa progressiivisesti kasvavaa vastusta. Kaiken kamppailuharjoittelun tulee tähdätä siihen, että tekniikoita harjoitellaan ja kyetään tekemään harjoitusvastustajan muuttuessa taidon kehittyessä yhä yhteistyöhaluttomammaksi ja antamaan yhä kasvavaa vastusta ja painetta sekä lopulta pyrkimään kaikin voimin vastustamaan tekniikkaa. Säädämme painetta harjoituksen ja tilanteen mukaan, useimmin harjoittelemme kevyellä tai keskivahvalla vastuksella. Elävällä harjoittelulla voidaan saavuttaa funktionaalinen kamppailutaito ja kaiken lisäksi tällainen harjoittelu on monipuolisesti kehittävää, hyvin tyydyttävää ja antoisaa.

Dynamis Martial Arts on synteesi useasta eri kamppailulajista, harjoittelemamme tekniikat- ja taktiikat tulevat kamppailu-urheilusta (nyrkkeily, potkunyrkkeily, thainyrkkeily sekä vapaaottelu), "perinteisistä" kamppailulajeista (Kali/escrima, panantukan, yiquan) sekä moderneista itsepuolustuslajeista. Harjoittelu pitää sisällään erilaisia lyönti-, potku-, kaato-, heitto ja lukkotekniikoita sekä tilanneharjoituksia pääpainon ollessa pystylähikamppailulla (clinch). Harjoittelemme myös aseita vastaan puolustautumista sekä erilaisten aseiden käyttöä, sekä käytämme suojavarusteita.

Oletko kiinnostunut harjoittelemaan kamppailulajeja ryhmässämme?

Jos olet, niin ota minuun yhteyttä sähköpostitse ja sovitaan ajankohta, jolloin tulet ensin katsomaan harjoituksiamme. Jos tämän jälkeen tunnet, että tällainen harjoittelu kiinnostaa sinua, voit tulla kokeilemaan harjoittelua ryhmässämme.  Mikäli harjoituksen jälkeen sekä sinusta että minusta tuntuu, että olet sopiva henkilö ryhmäämme, voit maksaa harjoittelumaksun ja aloittaa harjoittelun ryhmässämme. Mitään erityistä kamppailulaji taustaa tai kokemusta et tarvitse, sen sijaan ryhmässä harjoittelussa tarvitset  kykyä kunnioittaa muita harjoittelijoita, normaaleja hyviä käytöstapoja, oppimishalua sekä kykyä kontrolloida omaa tekemistäsi.