Harjoittelijoiden antamaa palautetta kursseista ja harjoituksista

”Pasin kursseilla on helppo nauttia olemisesta. Mikä hämmästyttävintä, tämä toimii myös Zoomin välityksellä! Usein saavun Zoomiin suoraan töistä ja aika poikki, mutta poistun jälleen latautuneena. Pasilla on myös kyky saada sekä kokeneet että aivan uudet harrastajat tuntemaan olonsa luontevaksi porukassa. Yli kolmenkymmenen vuoden kokemuksen jälkeenkin tämän kaltaisista harjoituksista voin sanoa, että näissä harjoituksissa saa edelleen oivalluksia. Pasi ei jämähdä paikalleen, vaan kehittää jatkuvasti opetusmenetelmiään. Tämä on mahdollista hänen syvällisen ja pitkään jatkuneen oman harjoituksensa vuoksi. Pasi on real deal, ei vain puhetta. Suosittelen lämpimästi kaikkia Pasin kursseja.”
Timo Tarvainen, TkT

”Pasin opetuksesta välittyy laaja-alainen ymmärrys keho-mieliyhteydestä (kehomielestä), mikä on seurausta pitkällisestä harjoittelusta ja asioihin perehtymisestä. Pasi on omistautunut asioille, joita opettaa ja se näkyy. Itselleni on tärkeää, että opettajalla on sekä teoreettista, että käytännön tason ymmärrystä opetettavista asioista. Pasin opetuksessa nämä yhdistyvät. Olen saanut Pasin opetuksesta paljon ja uskon, että muutkin saavat.”
Jenni Häikiö, psykologi, terveyspsykologiaan erikoistuva

”Pasin opetuksessa näkee hyvin, kuinka hän tuntee opettamansa lajit ja harjoitukset pitkän, monipuolisen ja omistautuneen harjoittelun kautta. Tunnit toimivat erittäin hyvin, Pasi osaa asiansa ja ohjaa harjoituksia taidolla ja täydestä sydämestä. Harjoituksista lähtee virkistyneenä ja joka kerta sopivasti uutta oppineena. Pasin antama ohjaus ja palaute kannustaa sekä auttaa harjoittelemaan myös itsenäisesti. Aiempi kokemukseni on, että esimerkiksi kamppailuharjoittelussa voi olla hankala rakentaa turvallista, rentoa ja oppimiseen kannustavaa ilmapiiriä. Pasin harjoituksissa tällainen ilmapiiri muodostuu luonnollisesti. Yli kymmenen vuoden harjoittelun jälkeen Pasin kurssit tarjoavat yhä uusia oivalluksia liikehallinnasta, tasapainosta, pariharjoittelusta tai vaikkapa kehon voimantuotosta. Olen voinut soveltaa oppimaani yhtä hyvin arjen aktiviteeteissa kuin muussa liikunnassa, esimerkiksi paritanssissa. Säännöllinen harjoittelu on myös lisännyt selvästi kokemaani terveyden ja hyvinvoinnin tunnetta. Alun perin menin kokeilemaan tunteja, mutta tällä tiellä jatkan edelleen.  Suosittelen lämpimästi Pasin kaikkia kursseja.”
Markku Anttonen, FT

Mä haluan vielä toisenkin kerran kiittää tämän illan harjoittelusta. Se oli ihana. Sä oot ihan törkeen hyvä! 🙏

Hengitys kurssi on ollut todella mahtava. Olen oppinut todella paljon itsestäni ja hengityksestä. Luulin tietäväni, mutta en tiennyt, yllätyin ja nyt tiedän taas enemmän.

 Isoin juttu on ollut rentouden eri tasot ja miten ne vaikuttavat kaikkeen muuhun harjoitukseen. Hengityksen kautta kaikki muut harjoitukset nousevat potenssiin kaksi vähintään rentouden kautta.

Fiilis kurssista on erittäin myönteinen. Olet niin taitava ja juuri tällaisella hetkellä hienosti toteutat kurssin. Läsnäolo ja rauhallisuus välittyvät, vaikka sen sanotaankin olevan vaikeaa etänä. Jos koronasta on jotain iloista, niin mulle se on tämä kurssi.

Tykästyin selkeän rauhalliseen ohjaukseen. Ja luontevaan ystävällisyyteesi, ehdit alussa jopa tervehtiä zoomiin tulijoita. 

Ohjauksesi on todella hyvä vastapaino mm kansalaisopiston aikuisvenyttelyn pölöttäjätädille, joka toistuvasti kehottaa kuuntelemaan omaa kehoa ja kumoaa mahdollisuudet puhua pälättämällä samaan aikaan. Sinun ohjauksessasi on aikaa kuulla tuntemuksiaan.

Online-kurssi toimii yllättävän hyvin: turvallinen, keskittymistä edesauttava tunnelma. Ei tunne olevansa ”yksin kotona”, vaan joukossa motivoituneena keskittymään juuri nyt.

Erityisesti tämän kurssin tunnelma on hyvin rauhallinen ja rentouttava. Ilo olla opetuksessasi ja kiitos tämän kurssin tarjoamisesta.

Erittäin hyvä energisoiva ja voimaannuttava kurssi, joka tulee tarpeeseen.

Todella tarpeellinen kurssi. Kerrot harjoituksista selkeästi ja tarvittaessa eri näkökulmista. Et anna valmista mallia, vaan jokaisella on tilaa keskittyä itseensä ja kuulostella kehoa. Sen aistii, että paneudut itsekin harjoitukseen, etkä “vain” ohjaa. Riittää, että sanot “hyvä”, niin itselle tulee jo rauhallisempi mieli.

Yleisfiilis kurssista on erittäin positiivinen. Harjoittelu on tehnyt minulle hyvää antamalla ihanan hetken ohjatusti päästää irti kaikenmoisesta ja muistuttanut mikä on tärkeää ja oikeasti tarpeellista.

Erityisesti näillä hengitystunneilla koen suurta yhteyttä myös muuhun ryhmään. Kun kamerat lopuksi aukeaa, yhteys miltei katoaa, mutta harjoitusten aikana olen hyvin tietoinen muusta ryhmästä. On ihana kokemus istua hengittämässä kotona hiirenhiljaa sinun ja koko ryhmän kanssa.  Olet sopivan matkan päässä kamerasta: et tule liian lähelle, mutta juuri riittävän lähellä ohjaamassa ja tekemässä yhdessä kanssani. Ohjaat upealla äänelläsi todella vahvasti ja läsnäolevasti – ehkä se juuri tuo yhteyden ryhmään. 

Tykkään kovasti kurssista, koska se tuo toisenlaisen näkökulman meditatiiviseen harjoitteluun. Kaiken kaikkiaan koko prosessi avaavista harjoituksista varsinaiseen hengitysharjoitukseen tuntuu mielekkäältä kokonaisuudelta.  Avaavat ja rentouttavat harjoituksethan ovat omiaan auttamaan myös työn aiheuttamiin jumeihin, joten siinä vielä mukava bonus.

Olotila parani harjoituksen edetessä, mieli tyyntyi ja lopussa oli todella (hämmentävän) tyyni ja levollinen olo. Kehossa oli vielä jännityksiä, mutta mieli oli rauhoittunut.

Energisoituminen, voimaantuminen tuli vahvana kokemuksena.

Tuntui oikein hyvältä. Tätä pitää saada lisää.

Tulee terveellinen olo. Maa- ja taivas hengitys harjoituksessa tuli olo, kuin olisin iloinen lapsi.

Hengittäminen tuntuu helpolta.

Nyt on hyvä lähteä kotiin, hyvältä tuntuu!

Harjoitus pehmensi kehoni ja mieleni. Pystyn hengittämään ja hyväksymään itseni.

Mukavaa ja rentoa oli.

Erittäin tehokas harjoitus, joka purkaa tunnelukkoja, lihasjännityksiä ja mielen kuormitustiloja.

Harjoitus tasapainotti kehoni ja mieleni. On kiitollinen ja utelias olo eikä murheet tunnu valtavilta. KIITOS PALJON.

Harjoittelu tekee hyvää!

Erinomainen rentoutuskeino ja kehon avaustekniikka.