Harjoitukset

Syyskausi alkaa 25.8 ja kestää 15 viikkoa (syyslomaviikolla 42 ei ole harjoituksia).
Huom. mikäli korona-tilanne huononisi merkittävästi kauden aikana harjoitukset voidaan siirtää online etäopetukseksi tarpeen vaatiessa.
Dynamis®  meditatiivista liikuntaa tiistaisin klo 17.30 – 18.40

Meditatiivista, rentouttavaa ja kokonaisvaltaista kehon ja mielen harjoittelua.
Kiinalaisiin qigong-, taojooga- ja taiji -menetelmiin pohjautuvaa meditatiivista terveysliikuntaa sekä kokeneille että uusille harjoittelijoille. Dynamis®  harjoitteet rakentuvat kolmen keskeisen periaatteen varaan: 1) mielen keskittäminen 2) kokonaisvaltainen tietoinen liike 3) hengityksen säätely.

Harjoituksissa keskitytään kolmen periaatteen harjoitteluun eri qigong- ja taiji harjoitusten avulla. Syyskauden ohjelma alkaa perinteisellä baduanjin-sarjan opettelulla. Baduanjin on todennäköisesti kaikkein yleisin qigong-sarja, josta on olemassa kymmeniä eri versioita. Harjoittelemme useita eri variaatioita jokaiseen kahdeksaan liikkeeseen, ja tutkimme mikä on liikeiden olennainen ydin. Variaatiot tulevat mm. perinteisistä wudang- ja shaolin baduanijin sarjoista.

Uudet harjoittelijat ovat aina tervetulleita ryhmäämme, mitään ennakko-osaamista ei tarvita, harjoitus sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille aikuisille ihmisille.

Ilmainen kokeilukerta: voit kokeilla harjoittelua ryhmässämme yhden kerran ilmaiseksi! Sovi kokeilukerrasta etukäteen yhteydenotto kaavakkeella tai sähköpostilla: dynamis.finland@gmail.com.
Hinta: 215 €
Lue lisää Dynamis® harjoittelusta ja katso video.

Yiquan tiistaisin klo 18.50 – 20.00

Syvällinen ja voimakas kehon ja mielen harjoitus.
Yiquan harjoitukset ovat avoimet sekä vanhoille että uusille harjoittelijoille. Yiquanissa ei järjestetä mitään peruskurssia, vaan voit aloittaa harjoittelun koska tahansa. Kaikki harjoittelijat harjoittelevat oman kokemuksensa ja tasonsa mukaisesti ja jokainen saa siihen yksilöllistä opetusta. Näin ollen mitään kynnystä yiquan harjoittelun alottamiseksi ei ole, vaan voit liittyä mukaan koska tahansa.

Syksyn aikana keskitytyään rentouden ja jännityksen oikean tasapainon löytämiseen eri yiquan harjoitteiden avulla. Lisäksi tutustutaan perusharjoitusten lisäksi myös uudempiin ja harvinaisempiin yiquanin harjoituksiin.

Voit tulla kokeilemaan yiquan harjoittelua ryhmässämme yhden kerran ilmaiseksi ja päättää sitten haluatko jatkaa harjoittelua.
Ilmainen kokeilukerta: voit kokeilla harjoittelua ryhmässämme yhden kerran ilmaiseksi! Sovi kokeilukerrasta etukäteen yhteydenotto kaavakkeella tai sähköpostilla: dynamis.finland@gmail.com.
Hinta: 215 €
Lue lisää yiquanista ja katso video:

Dynamis + yiquan yhdessä

Jos haluat harjoitella sekä dynamista että yiquania saat molemmat lajit yhteishintaan 350 € (etu 80 €)

Mikäli haluat aloittaa dynamis- tai yiquanharjoittelun kesken kauden, saat harjoitusmaksusta alennusta (maksat vain loppukaudenmaksun).

Paikka: Helsingin Rudolf Steiner-koulu 1, pieni eurytmiasali, Lehtikuusentie 6, 00270 Hki. 

Kurssimaksut

Kurssit voi maksaa tilille Nordea 120030-232, maksun saaja: Dynamis valmennus, IBAN FI08 1200 3000 0002 32, BIC NDEAFIHH tai käteisellä paikanpäällä.

Muut kurssit

Syksyn yiquan workshopit

Worksopit ovat avoimia kaikille yiquanin harjoittelijoille

20.9 klo 10-13 ulkoilma workshop kuusijärvellä tarkemmat tiedot

3.10 klo 10-13 yiquan workshop Järvenpäässä, järjestäjä Sanbao ry. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: https://sanbao.fi/tapahtumat/workshopit/

24.10 klo 10-13 online yiquan workshop zoom-palvelun kautta.

Online workshopiin ilmoittautuminen ja maksaminen:

Jos olet maksanut dynamiksen syksyn 2020 kausimaksun:
Ilmoittaudu sähköpostitse dynamis.finland@gmail.com viimeistään ensi lauantaina klo 8.00. Workshop maksun 30 € voit maksaa tiistain harjoituksen yhteydessä käteisellä tai pankkiin: maksun saaja: Dynamis valmennus, IBAN FI08 1200 3000 0002 32, viestikenttään tieto ”yiquan workshop 24.10”

Muut:
Maksa workshop maksu 40 € pankkiin: maksun saaja: Dynamis valmennus, IBAN FI08 1200 3000 0002 32, viestikenttään tieto ”yiquan workshop 24.10”. Ota kuvakaappaus/valokuva maksusta ja liitä se mukaan sähköpostiin ja lähetä se osoitteeseen dynamis.finland@gmail.com viimeistään ensi lauantaina klo 8.00.  Lähetä sähköposti siitä osoitteesta, johon haluat vastaanottaa zoom-kutsun.

7.11 klo 10-13 yiquan workshop Järvenpäässä, järjestäjä Sanbao ry. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: https://sanbao.fi/tapahtumat/workshopit/

21.11 klo 10-13 online workshop, tapahtuma järjestetään zoom-palvelun kautta.

Online workshopiin ilmoittautuminen ja maksaminen:

Jos olet maksanut dynamiksen syksyn 2020 kausimaksun:
Ilmoittaudu sähköpostitse dynamis.finland@gmail.com viimeistään lauantaina 21.11 klo 8.00. Workshop maksun 30 € voit maksaa tiistain harjoituksen yhteydessä käteisellä tai pankkiin: maksun saaja: Dynamis valmennus, IBAN FI08 1200 3000 0002 32, viestikenttään tieto ”yiquan workshop 21.11”

Muut:
Maksa workshop maksu 40 € pankkiin: maksun saaja: Dynamis valmennus, IBAN FI08 1200 3000 0002 32, viestikenttään tieto ”yiquan workshop 21.11”. Ota kuvakaappaus/valokuva maksusta ja liitä se mukaan sähköpostiin ja lähetä se osoitteeseen dynamis.finland@gmail.com viimeistään lauantaina 21.11 klo 8.00.  Lähetä sähköposti siitä osoitteesta, johon haluat vastaanottaa zoom-kutsun.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset workshopeihin: dynamis.finland@gmail.com

Kuopion yiquan ja qigong leiri 31.10 – 1.11

Paikka: Kallaveden koulu, Maaherrankatu 2
Ajat:
LA klo 14.00 – 16.30 ja 17.00 – 19.00
SU klo 9.30 – 12.00 ja 13.00 – 14.30

Järjestäjä: Kuopion Taijiquan ry
Ohjaaja: Pasi Pölönen
Lisätietoja: Tarmo Hakkarainen: tarmo.hakkarainen (at) dnainternet.net

Leirin ohjelmassa on kaksi kiinalaista kehomielen harjoitusmuotoa: yiquan ja qigong.

Yiquan (intentio nyrkkeily) on kiinalainen sisäinen kamppailulaji ja kehomielen harjoitusmuoto kuten taijiquankin. Yiquanin harjoittelu kehittää kehon yhtenäisvoimaa sekä mielen, hermoston ja kehon yhteistyökykyä. Yiquan on progressiivinen ja systemaattinen menetelmä, jolla kehon alkuperäinen voima (hunyuan li) saadaan käyttöön. Leirillä opetetaan perustavanlaatuiset yiquanin harjoitteet, joilla tämä prosessi saadaan aikaan. Keskeisimmät harjoitteet tähän ovat erilaiset paikallaan tehtävät seisomisharjoitteet (zhan zhuang), joissa käytetään erityisiä mielikuvia, sekä hitaassa liikkeessä tehtävät voimantunnusteluharjoitukset (shili), jotka muistuttavat hieman taijita.

Qigong (hengitysharjoittelu) on yleisnimitys kiinalaisille meditatiivisille terveysharjoituksille. Qigongin kolme keskeistä periaatetta ovat 1. mielen keskittäminen 2. tietoinen virtaava liike 3. hengityksen säätely. Leirillä paneudumme näiden kolme periaatteen harjoittamiseen useiden eri qigong-harjoitteiden kautta tekemällä mm. kurjen lento qigong -harjoitteita.

Leiri sopii kaikille terveys- ja meditatiivisesta harjoittelusta kiinnostuneille. Leirin harjoitteet tukevat hyvin mm. taiji-, jooga-, meditaatio- ja kamppailulajiharjoittelua.

FinnishEnglishChinese (Simplified)FrenchGermanItalianRussianSpanish